Selecteer een pagina

In de afgelopen tijd hebben wij al heel veel inzichten opgedaan uit uitgevoerde pretest studies. Een aantal van deze, onder andere van Lay’s, Beyond Meat en AT&T,  delen we graag met je.

Inzicht 1: Wees voorzichtig met humor in je  advertentie. De perceptie van een grap hangt echt af van je doelgroep en de executie van de video. Humor kan een positieve bijdrage leveren en relevante associaties met je merk creëren. Zo was de GoodFood case erg geslaagd. Tegelijkertijd kan het verwarring oproepen of onduidelijk zijn voor kijkers. Het overkomen van een grap en het begrijpen van moeilijke merkboodschappen kan eenvoudig worden getest met FasTest.

Inzicht 2: Je creatie kan in verschillende regio’s tegengestelde emoties oproepen. In de praktijk bleek dat inwoners van een grote stad veel beter reageerden op de video die hoge gebouwen en kantoren en meer betrokken bij de creatie waren, dan mensen in minder verstedelijkte gebieden. Voer zo nodig twee studies uit met verschillende doelgroepen als het geografisch gebied groot is

We hebben meer dan tien cases in verschillende fases van de product life cycle, die we met je kunnen delen. Daaruit kun je ook leren hoe het bestuderen van emoties je kan helpen bij:

– Het verkorten van de lengte van de video, zonder verslechtering van de belangrijkste indicatoren;

– Het kiezen van de beste video voor het verbeteren van de naamsbekendheid en merkloyaliteit;

– Het mediabudget effectief verdelen over video’s.

Als je het rapport wilt lezen, mail dan naar info@colouringresearch.nl. Dan sturen we je het rapport toe.