Selecteer een pagina

Snel en effectief pretesten

Powered by:

Verspil je budget niet

Wil je maximale impact creëren met je merk en je reclame-uitingen? Met creaties die opvallen, de boodschap perfect overbrengen en de doelgroep aanzetten tot actie? Laat je creaties dan pretesten via FasTest. Door tijdens het ontwikkelingsproces al inzicht te krijgen in de reacties van je doelgroep, zorg je voor maximale effectiviteit en daarmee maximaal resultaat.

FasTest is de nieuwe norm van online pretest onderzoek. Het is een volledige webbased pretest, die gebruik maakt van AI en de nieuwste neurowetenschappelijke methoden. Daardoor is FasTest effectiever dan bestaande pretests. En sneller: je krijgt de resultaten binnen een week op je bureau.

Neuro Science

De belangrijkste methoden van het onderzoek zijn gezichtscodering en IRT-vragen (Impliciete Reactie Testvragen). Aan de hand van hoofd- en oogregistraties worden emotionele reacties van creaties vastgelegd. Daarna worden intenties en associaties op creaties impliciet gemeten. Daarmee is FasTest tot tweemaal zo effectief als regulier pretest onderzoek.

Creaties die wij testen

N

Advertenties

TV-commercials, online video’s, radio en statische advertenties, zoals print- en outdooruitingen

N

Merkidentiteiten

Logo’s, slogans, merknamen, verpakkingen en websites

Wij testen hoe jouw doelgroep reageert op de creaties en testen de hypothesen met zowel de enquêtegegevens als de psycho-emotionele reacties.

95% van ons denken gebeurt onbewust

Normaal gesproken gaat pretest-onderzoek uit van standaard vragenlijsten, die ingevuld worden ná het zien van een uiting. Ze worden geforceerd na te denken over wat ze zagen. Zo werkt het in de praktijk niet; mensen reageren namelijk primair en gevoelsmatig. Pas daarna volgt eventueel een rationele beoordeling. Dat maakt FasTest zo effectief. Door gezichtsherkenning en impliciete vraagtechnieken toe te passen, ontstaat er een veel waardevoller beeld over de impact van creaties.

Maximaal impact door

1. Video-optimalisatie


TEST JE VIDEO
Identificeren van de meest emotionele frames in video’s en commercials, welke emoties het oproept en adviseren over welke frames geoptimaliseerd moeten worden.

2. Betere merkherkenning


BOUW EEN STERK MERK
Bij het kiezen tussen de meest aantrekkelijke merkidentiteits elementen, zoals merknamen, logo’s, slogans en verpakkingen.

3. Hogere media ROI


VERHOOG DE ROI VAN JE CREATIE
Selecteren van creaties (video’s, banners, enz.) die de effectiviteit van de advertentiecampagne verhogen en inzicht geven de CPMe.

Met de seconde-tot-seconde analyse identificeren we de meest emotionele frames in  videoconcepten, animatics,  storyboards of commercials. Wij  adviseren welke frames verbeterd kunnen worden.

Met onze analysetechnieken herkennen we emoties zoals geluk, woede, verwarring, walging, etc. via een webcam. De emotionele reacties worden vergeleken met onze database om te beoordelen of de uitkomst statistisch significant verschillend is.

In veel gevallen worden verschillende varianten van creaties getest om te achterhalen welke meer impact heeft voor merkenbouw of gedragsconversie. Met FasTest zie je direct welke creatie de CPM verlaagt en de ROI verhoogt.

Onze tool meet online onbewuste reactie van de doelgroep

GEHEUGEN

Door N-Back algoritme taak

Onthoudt de doelgroep informatie over jou product of merk? Wij meten of ze overeenstemmingen hebben gezien.

 

Snel resultaat

Omdat neuromarketing heel goed is voor het bepalen van de effectiviteit van een creatie, zijn steeds meer marketeers enthousiast over ons onderzoek. Met ons AI-aangedreven algoritme hebben we een online neurolab gecreëerd. Dat werkt net zo nauwkeurig én veel sneller. Je krijgt de resultaten al binnen een week, zodat je snel verder kunt met de ontwikkeling. Zo haal je het maximale rendement uit je advertenties en uitingen.

10%+ Meer ROI

Met een goede pretest bespaar je veel geld. Je weet al voor de livegang: 

N

Komt de boodschap effectief over

N

Is de uiting aantrekkelijk

N

Is de uiting uniek

N

Koppeling uiting en merk

N

Gewenste actie doelgroep

Zo ja, dan weet je dat je maximaal rendement uit je creatie haalt. En zo niet, dan kun je nog tijdig bijsturen en daarmee veel geld besparen.